Fit brownie z fasoli

 5 maja 2020  |     |   0 Komentarzy

Bez cukru Na słodko

10 min

12

Banalne ciasto, którego przygotowanie zajmuje mniej niż 10 minut. Z czego 6 to porządne blendowanie! 🙂

Składniki (na dużą blachę, jeśli chcemy upiec brownie w keksówce należy podzielić składniki na 2):

  • 2 puszki fasoli czerwonej (480g po odsączeniu)
  • 4 jajka
  • 2 dojrzałe banany
  • 7 łyżek naturalnego kakao
  • 4 łyżki oleju kokosowego lub masła
  • 7 łyżek ksylitolu

Dodatkowo: 100g gorzkiej czekolady, 100-150g malin/truskawek/jagód lub innych owoców

Sposób przygotowania:

  • Fasolę z puszki dokładnie opłukać zimną wodą i odsączyć. Fasolę zblendować razem z jajkami, bananem, rozpuszczonym olejem kokosowym, kakao i ksylitolem.
  • Ciasto należy zblendować na gładką masę.
  • Ciasto należy wylać do dużej blachy. Na wierzchu ułożyć posiekaną gorzką czekoladę i maliny.
  • Ciasto piec w 180 stopniach przez około 60 minut. Ciasto należy kroić po ostudzeniu.

Kaloryczność: 1 (z 12) kawałków ciasta zawiera 182 kalorie, 6g białka, 20g węglowodanów i 9,5g tłuszczu.

Podobne przepisy

Bądź pierwszą osobą, która doda komentarz.

Zostaw komentarz