Pieczone bataty z fetą, granatem, miodem i oregano

 20 grudnia 2021  |     |   0 Komentarzy

Bez glutenu Dania obiadowe Na słono

30 min

2

Składniki (2 porcje):

  • 1 duży batat (lub 2 mniejsze
  • 70g sera feta
  • 1 średni owoc granatu
  • 2 łyżeczki oregano (najlepiej bio)
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 szczypty cynamonu
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
  • 2  łyżki oliwy

 

Przygotowanie:

  • Batata pokroić w paski, natrzeć oliwą, cynamonem i pieprzem. Przełożyć na blachę. Piec w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez ok. 18 minut.
  • Upieczone bataty posypać pokruszoną fetą i polać miodem. Zapiekać jeszcze przez 5 minut.
  • Gotowe danie posypać oregano i granatem.

 

Podobne przepisy

Bądź pierwszą osobą, która doda komentarz.

Zostaw komentarz