Tosty francuskie z serem brie, suszonymi pomidorami i dynią

 11 listopada 2020  |     |   0 Komentarzy

Na słono

10 min

1

 

Składniki:

  • 2 kromki pieczywa tostowego (najlepiej  pełnoziarniste lub graham)
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oliwy
  • 30g sera brie
  • 3 odsączone z zalewy, suszone pomidory
  • 30g upieczonej dyni
  • przyprawy: szczypta soli , pieprzu i gałki muszkatołowej
  • do podania: brokuł gotowany na parze

 

Przygotowanie:

  • 1 jajko roztrzepać widelcem w miseczce. Doprawić gałką, solą i pieprzem. Kromki pieczywa namoczyć w jajku, dodać plasterki sera brie, posiekane suszone pomidory, rozgniecioną dynię i złożyć kanapkę.
  • Smażyć na oliwie, na małym/średnim ogniu, po kilka minut z każdej strony.
  • Podawać z warzywami, np. krótko gotowanym brokułem.

Kaloryczność: 1 porcja zawiera 445 kalorii, 17g białka, 25g węglowodanów i 30g tłuszczu.

 

Podobne przepisy

Bądź pierwszą osobą, która doda komentarz.

Zostaw komentarz